NRG. Ensuring Nuclear Performance.

Over ons

Wij helpen nucleaire technologie verder

Objectieve deskundigheid. Wij kunnen een onafhankelijk bewijs leveren dat een installatie en proces in orde is. We verzekeren nucleaire topprestaties. Vanuit onze kennis en ervaring zetten we nucleaire oplossingen in voor mens en milieu. Wij zijn Nuclear. For Life. 

Ons doel? Om iedereen die met radioactiviteit en straling werkt op een veilige en verantwoorde manier met nucleaire technologie te laten werken. Dit doen we bijvoorbeeld voor industrie, de overheid en ziekenhuizen.  

We ontdekken nieuwe oplossingen, innoveren en faciliteren de uitdagingen van vandaag en morgen. We zijn ons er van bewust dat we alleen vooruitgang kunnen boeken als we nieuwsgierigheid, kennis, fondsen en faciliteiten samenbrengen. Dit alles met veiligheid als basisvoorwaarde. Via onze geavanceerde Research & Development infrastructuur werken experts en academici in alle nucleaire disciplines wereldwijd samen.

Inspecties, modellen, berekenen door brede inzet van kennis, competenties en tools. Dit kan de inzet van een stralingsdeskundige zijn, kant en klare software, maar ook maatwerkoplossingen. 

 

 

Bevlogen experts

Geen uitdaging te complex: we bedenken het, we maken het en we voeren het uit. Hands-on. Het probleem ontrafelen en dan na hard werken het antwoord krijgen. Geen uitdaging is te complex. 

Ontzorgen & innoveren, dat is wat ons drijft. Professionalisme, integriteit en betrouwbaarheid staat aan de basis van alles wat we doen. 

Complexe problemen oplossen zit in ons bloed

Ensuring Nuclear Performance: Ons verhaal

drag for more

2019 Ensuring Nuclear Performance

NRG bundelt Nuclear Consultancy en Nucleair Onderzoek onder één noemer: NRG Ensuring Nuclear Performance. Hiermee wordt het belang onderstreept van nucleaire kennis en onderzoek ten behoeve mens en maatschappij.

1998 NRG

Alle nucleaire activiteiten van ECN en KEMA worden ondergebracht in een dochteronderneming genaamd NRG (Nuclear Research and Consultancy Group), waardoor er een operationele scheiding ontstond tussen ECN Duurzame Energie (ECN Duurzaam) en NRG.

1976 ECN

RCN wordt ECN. De activiteiten worden uitgebreid naar kennisonderzoek betreffende duurzame energie toepassingen.

1961 HFR en 1960 LFR

Petten neemt de eerste kernreactor van Nederland in gebruik: de Lage Flux Reactor. In 2010 is deze reactor door onze eigen mensen succesvol en volledig ontmanteld. In 1961 High Flux Research Reactor in Petten operationeel.

1927 KEMA en 1955 RCN

In 1927 is de oprichting van KEMA in Arnhem. KEMA groeit uit van keuringsdienst voor electrische apparatuur tot een internationaal opererend adviesbureau op het gebied van energie. Reactor Centrum Nederland wordt opgericht in 1955 en richt zich op de vreedzame toepassing van kernenergie.