De docenten

De docenten stellen zich voor

Het team bestaat uit een groep van professionele en enthousiaste docenten die graag hun kennis en vaardigheden overdragen aan de studenten. De docenten hebben passie voor het vak en zijn begaan met de studenten en zullen altijd bereid zijn om hulp en ondersteuning te bieden waar nodig. Wie zijn de vaste docenten van de NRG Academy? Leer het team kennen!

NRG Academy

Michel Koster

Mijn naam is Michel Koster en ik ben in 1998 begonnen aan de opleiding tot radiodiagnostisch laborant in het UMC Utrecht. In 2001 heb ik stralingshygiëne niveau 3 gedaan en ben ik in de stralingsbeschermingseenheid van het UMC Utrecht gaan werken. Sinds 2013 werk ik bij NRG als docent en consultant stralingsbescherming. In 2016 heb ik de SBD-ACD opleiding gedaan (voorheen niveau 2). Vanaf 2018 ben ik de opleidingsverantwoordelijke voor de stralingsbeschermingsopleidingen van NRG en sinds 2021 ben ik teammanager van de NRG Academy. Daarnaast ben ik lid van de NVS-nascholingscommissie, de landelijke examencommissie van de SBD-CD opleiding en het College van Opleiders.

Mijn enthousiasme voor het vakgebied is in al die tijd alleen maar toegenomen en ik vind het ontzettend leuk om dit enthousiasme op anderen over te brengen. Door mijn ervaring in de stralingsbescherming weet ik goed wat belangrijk is in de praktijk.

Freek Bakker

Mijn naam is Freek Bakker en ik heb in 2010 de Biomedische Technologie masteropleiding afgerond aan de Universiteit Twente. Gedurende mijn opleiding heb ik het SBD-CD diploma behaald. Na mijn opleiding ben ik werkzaam geweest bij het LRCB dat zorg draagt voor de kwaliteitscontrole van alle mammografen in de landelijke borstkankerscreening. Ik heb daar ook de stralingshygiëne nascholing verzorgd voor de screeningslaboranten. Daarna ben ik voor 3 jaar naar Suriname verhuisd en heb daar gewerkt als fysicus in de radiotherapie bij het Academisch ziekenhuis in Paramaribo. Ook daar was ik verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van de behandelingen. Toen ik terug kwam in Nederland heb ik een uitstapje uit de stralingswereld gemaakt. Ik heb namelijk 2 jaar gewerkt als consultant voor een bedrijf dat elektronische patiëntendossiers ontwikkelt. De stralingswereld bleef kriebelen en nu ben ik sinds 2019 werkzaam bij NRG als docent in het opleidingen team voor stralingsbescherming.

Wanneer je fysica bestudeert krijg je een inzicht in hoe de wereld fundamenteel in elkaar steekt. Ik word daar erg enthousiast van. Ik zie het als een uitdaging om de soms ingewikkelde stof op zo’n manier te vertellen dat het op elk niveau van de stralingsbescherming leidt tot nieuwe inzichten en een veiligere manier van werken.

Portret Freek Bakker 1 640 X 640 (1)
Portret Louise Berghuijs 1 640 X 640 (1)

Louise Berghuijs

Mijn naam is Louise Berghuijs en ik werk sinds 2018 bij NRG als docent en consultant stralingsbescherming. Tijdens mijn masteropleiding Chemical Engineering aan de Technische Universiteit Delft heb ik mij gespecialiseerd in de richting van Nuclear Science and Engineering. Tijdens de opleiding was het behalen van het diploma voor Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Verspreidbare Radioactieve Stoffen voor een D-laboratorium een vereiste om zelfstandig op een radio-chemisch laboratorium te werken. Vanuit interesse en nieuwsgierigheid ben ik mijn verder gaan scholen op het gebied van stralingsbescherming. Zo heb ik in 2016 de opleiding tot Stralingsbeschermingsdeskundige op het niveau van Coördinerend Deskundige (voorheen niveau 3) behaald en in 2021 mijn diploma tot Algemeen Coördinerend Deskundige (voorheen niveau 2). De praktijkervaring die ik opdoe neem ik mee in de lessen van de verschillende opleidingen.

Mijn lessen zijn interactief ingericht er is ruimte voor persoonlijk inbreng en discussies. Ik zet mij er 100% voor in om alle cursisten de lesstof te laten begrijpen. Vragen mogen dan ook altijd gesteld worden en domme vragen bestaan niet. Door mijn eigen achtergrond schakel ik eenvoudig tussen verschillende opleidingsniveaus.

Thijs Moret

Mijn naam is Thijs Moret en sinds 2020 werk ik bij NRG. Aan de Technische Universiteit Delft heb ik de masteropleiding Biomedical Engineering mogen volgen, gespecialiseerd in Medical Physics: stralingswetenschappen, vooral gericht op de medische toepassing. Een onderdeel van deze opleiding is het behalen van het diploma Stralingsbeschermingsdeskundige op het niveau van Coördinerend Deskundige. Tijdens mijn studie ben ik ook regelmatig op radiologische laboratoria te vinden geweest: ik heb gedurende 4 jaar een bijbaan als practicumdocent gehad voor stralingsbeschermingsopleidingen.

In lesgeven en radioactiviteit heb ik mijn twee grote passies gevonden, dus als docent stralingsbescherming kan ik die twee prachtig combineren. De passie die ik heb voor radioactiviteit deel ik graag en houd ervan om alle vragen die de cursisten hebben te beantwoorden, om er zo voor te zorgen dat iedereen de lesstof begrijpt.

Portret Thijs Moret 1 640 X 640 (1)
Portret Anne Rie Van Veen 2 640 X 640 (1)

Anne-Rie van Veen

Mijn naam is Anne-Rie van Veen en sinds augustus 2022 werk ik als docent stralingsbescherming bij NRG. Als vooropleiding heb ik de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken gevolgd aan het Inholland Haarlem. Na het behalen van deze opleiding ben ik werkzaam geweest op de afdeling radiotherapie van het Amsterdam UMC. Naast de behandeling van patiënten was het overbrengen van kennis op studenten een leuk onderdeel van mijn werk.

Iedereen leert op zijn eigen manier en ik probeer hier zo veel mogelijk op in te spelen. Door mijn enthousiasme hoop ik de stof op iedereen te kunnen overbrengen. Het is leuk om les te geven aan mensen met allemaal verschillende werkzaamheden en toepassingen. Zo leer ook ik iedere les iets van de werkzaamheden van de cursisten.

Maura Baars

Mijn naam is Maura Baars en ik ben in februari 2023 bij het docententeam van NRG gekomen. Aan de Hogeschool van Amsterdam heb in 2019 twee lesbevoegdheden behaald: docent scheikunde 2e graad en docent natuurkunde 2e graad. Ik heb een aantal jaar op een middelbare school lesgegeven aan onderbouwleerlingen waarbij ik hen begeleidde in hun eigen leerproces en ze de wereld van natuurkunde en scheikunde liet ontdekken. Op een gegeven moment begon het toch te kriebelen bij mij om verder te kijken naar wat ik nog meer zou kunnen doen met mijn docentenhart buiten het voortgezet onderwijs om. Zo ben ik bij NRG terecht gekomen waar ik nog steeds mijn passie voor lesgeven kan uitvoeren in combinatie met mijn grootste interessegebied binnen de natuurkunde.

Binnen mijn lessen vind ik het belangrijk om te kijken wat ieder persoon nodig heeft om zijn eigen leerdoelen te kunnen behalen. Ik houd van gevarieerde lessen geven waarbij ik je ook zelf veel laat nadenken en toepassen. Hierbij zorg ik voor structuur en dat iedereen altijd aan het werk kan, ongeacht of je nog vol vragen zit of graag alvast verder gaat. Vol passie vertel en leer ik je graag meer over de lesstof waarbij we uiteindelijk samen bij het einddoel gaan komen.

Portret Maura Baars 2 640 X 640 (1)

Bekijk onze opleidingen

We bieden een breed scala van opleidingen aan, op verschillende niveaus. Zo hebben we nascholing- en bijscholingscursussen, opfristrainingen en nucleaire opleidingen in ons assortiment. Onze examens dienen als meetpunt voor de bekwaamheid in het vakgebied. Bekijk alle mogelijkheden. 

Cursusoverzicht

Vragen?

Team opleidingen

Neem contact met ons op

NRG Academy
Servicedesk
T. +31(0)224 56 8282
M. opleidingen@nrg.eu