Nieuws

Lunchsessie Voorlichting kernenergie

09 december 2022

Lunchsessie Voorlichting kernenergie – 25 november 2022

De afgelopen jaren is de maatschappelijke interesse voor de rol van kernenergie in de energietransitie stevig toegenomen. NRG merkt dat er in de maatschappij steeds meer vragen zijn over de rol die nucleaire technologie hierin kan innemen.

In het kader van kennisverspreiding ontving de NRG Academy twee weken geleden 34 gemeenteraadsleden, wethouders en statenleden voor een lunchsessie voorlichting kernenergie. Het eerste deel van de sessie sprak Ronald Schram over de ontwikkelingen bij NRG|PALLAS en Nucleair Nederland. Vervolgens nam Jaap Hart de luisteraars mee langs ‘de levenscyclus’ van kernenergie. Hierbij kwamen verschillende thema’s aan bod zoals uraniumwinning, wet- en regelgeving, stralingsbescherming, radioactief afval en nieuwe reactoren. De sessie werd afgesloten met een Q&A waarbij een hoop interessante vragen gesteld werden. De hoge opkomst, het enthousiasme voor het en de leuke vragen maken het een geslaagde middag!

In 2023 zullen we meer voorlichtingen organiseren over kernenergie en wat daarbij komt kijken. Houd onze LinkedIn pagina en website in de gaten om erbij te kunnen zijn!

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van dit bericht? Neem contact op met

Team opleidingen

NRG Academy
Servicedesk