Nieuws

Laatste nieuws

Volg hier het laatste nieuws omtrent stralingsbescherming, nucleaire technologie en de NRG Academy

01 juni 2023

NRG heeft samen met haar internationale partners een onderzoeksvoorstel ter waarde van 10 miljoen EUR ingediend bij de Europese Commissie. Het voorstel richt zich op de ontwikkeling van een geavanceerd rekenplatform voor optimalisatie van verschillende medische therapieën en toepassing in de ziekenhuizen.

26 mei 2023

De NRG Academy is bezig met het ontwikkelen van verschillende Virtual Reality (VR) scenario’s. Deze techniek wordt gebruikt voor ondersteuning bij de lessen en in sommige gevallen als vervanging van de practica.

26 mei 2023

Het kabinet heeft plannen om twee nieuwe kerncentrales te bouwen. Maar dit zijn niet de enige nieuwbouwplannen, op nucleair medisch gebied zijn er ook plannen voor realisatie: PALLAS en SHINE.

31 maart 2023

Om de opleiding TMS MR beter aan te laten sluiten op de praktijk is sinds 24 augustus 2022 de opleiding in twee varianten gesplitst.

23 februari 2023

Vorige week kwamen de geslaagden van de opleiding stralingsbeschermingsdeskundige op het niveau van coördinerend deskundige (SBD-CD, voorheen niveau 3) hun diploma in ontvangst nemen.

05 januari 2023

De Junior Academy NRG (JAN) was 16 december op de Werkgroep Natuurkunde Didaktiek (WND) conferentie in Noordwijkerhout, waar docenten, didactici en onderwijsontwikkelaars bij elkaar kwamen voor de verbetering en bevordering van het natuurkundeonderwijs.

09 december 2022

In het kader van kennisverspreiding ontving de NRG Academy twee weken geleden 34 gemeenteraadsleden, wethouders en statenleden voor een lunchsessie voorlichting kernenergie.